if (!(navigator.userAgent.indexOf('HeadlessChrome') >= 0)){
  • FRI FRAKT
  • SVENSK TILLVERKNING
  • SNABB LEVERANS
  • DIREKT I DIN BREVLÅDA

KÖPVILLKOR

Med anledningen av EU:s nya dataskyddsförordning, GDPR (General Data Protection Regulation)
har våra köpvillkor med vår personuppgiftspolicy uppdaterats den 16/5 2018

 

1. Tjänsten
dinVitamin.com tillhandahåller dels en prenumerationstjänst och en möjlighet för kunden att handla utan prenumeration.
För prenumerationstjänsten gäller följande: Intervallen mellan leveranserna är 1 månad till 6 veckor, efter kundens val. Alla nya kunder betalar 49 kr för första månaden och 199 kr för efterkommande leveranser. Det finns ingen uppsägnings- eller bindningstid i prenumerationen. Du hanterar enkelt din prenumeration via Mina sidor på www.dinVitamin.com, där kan du t ex ändra innehåll, byta adress, stå över nästa månads leverans eller säga upp din prenumeration.

För att säga upp din prenumeration eller stå över nästa månads leverans behöver du meddela oss detta senast 10 dagar innan nästa utskick görs. Du kan antingen skicka e-post eller logga in på Mina sidor för att göra detta. På Mina sidor finns information om när nästa utskick är planerat.


2. Åldersgräns vid beställning
dinVitamin.com ingår endast avtal med myndig person. För att handla på dinVitamin.coms hemsida måste du ha fyllt 18 år.

3. Betalning
E-postfaktura
Fakturan skickas med som bilaga i det meddelande vi skickar när dina varor är på väg. Om du har valt pappersfaktura skickas den till dig separat.

 

För att betala med faktura krävs att du uppger ditt personnummer.

 

Vid varje betalning mot faktura förbehåller sig dinVitamin rätten att göra en kreditupplysning och att avslå ansökan eller begränsa köputrymmet baserat på kreditupplysningen.

 

Om fakturabetalning skulle avslås vid kreditkontrollen kan du alltid välja ett av de andra betalsätt vi erbjuder, dvs. kortbetalning, PayPal eller att betala direkt via din internetbank.

 

Fakturan ska betalas inom 20 dagar från fakturadatum. Ingen fakturaavgift tillkommer. Vid försenad betalning tillkommer dröjsmålsränta (med 8 %) samt i förekommande fall ersättning för betalningspåminnelser (om 60 kr) och inkassokostnader enligt lag.

 

Kortbetalning
Vi accepterar för närvarande Visa, Mastercard och American Express. Kreditkortbetalning hanteras av vår betalningspartner Digital River World Payments, som uppfyller kraven för PCI DSS.

 

Direktbanksbetalning
Om du är kund hos Swedbank, Nordea, Handelsbanken eller SEB och använder deras internettjänst, kan du betala direkt via din bank. Du får detaljerade instruktioner om hur direktbetalning via din bank fungerar när du genomför din beställning och klickar vidare till din banks hemsida. Kom ihåg att göra klart ditt köp innan du går vidare till banken.

 

Paypal
Du kan betala med PayPal.

4. Leveransinformation och leveranstid
Vi levererar våra försändelser med brev. För vår prenumerationstjänst får du din första leverans inom några dagar, därefter får du löpande leverans månadsvis. Handlar du utan prenumerationstjänst så skickar vi din order samma vardag om beställningen är gjord innan kl 16:00. Brevbäraren avgör om brevet kan delas ut eller hämtas hos närmaste postombud. Våra försändelser är anpassade efter PostNords rekommendationer för att passa ett brevinkast av standardformat.

Avvikelser
Det kan finnas tillfällen när vi inte skickar en beställning enligt ovan, till exempel när en vara är tillfälligt slut, vid tidigare obetald faktura eller när din kreditnivå inte har godkänts.

Vid eventuella längre leveransförseningar får du information av oss angående ny leveranstidpunkt i den mån det är möjligt. Du har då rätt att häva köpet om förseningen är av stor betydelse för dig, genom att kontakta oss här. Om du redan har betalat betalar vi tillbaka pengarna inom 20 dagar.
Beställer du flera varor och en av dem är slutsåld kommer vi att vänta med att skicka hela din beställning tills alla varor finns i lager igen.

För beställningar till postnummer som börjar med 62 samt 83-98 är normal leveranstid mellan 1-3 dagar beroende på leveranssätt.


5. Fraktavgift
Du betalar 0 kr inklusive moms i fraktavgift på våra prenumerationer. Vid köp av våra 30- och 60-pack tillkommer en fraktavgift på 19 kr inklusive moms, order över 199 kr inklusive moms kostar 0 kr inklusive moms i fraktavgift.

6. Ansvar för transport
Vid transport från dinVitamin.com till dig är dinVitamin.com ansvarigt om varan skadas eller kommer bort under transporten.

Vid transport från dig till dinVitamin.com är du ansvarig om varan skadas eller kommer bort under transporten.


7. Outlöst beställning
Om dinVitamin.com får tillbaka en försändelse som inte lösts ut från utlämningsstället, förbehåller sig dinVitamin.com rätten att debitera samtliga kostnader som uppstår i samband med denna retur.

8. Ångerrätt
Om kunden nyttjar vår prenumerationstjänst gäller följande:

Då produkten är skräddarsydd och personligt namngiven ges ingen ångerrätt enligt ”Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokal” 2005:59. I 2:e kap § 11 punkt 3 förtydligas att detta avser en vara som har tillverkats enligt konsumentens anvisningar eller som annars har fått en tydlig personlig prägel.

Vid köp av 30- och 60-pack kosttillskott gäller följande:

Som kund hos dinVitamin har du rätt att ångra ett köp utan att ange några skäl, enligt reglerna om ångerrätt i lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59) och enligt nedan.

Vill du utnyttja ångerrätten måste du kontakta dinVitamin inom 30 dagar från det att du tog emot varan, förslagsvis genom att kontakta vår kundservice och informera oss om att du vill utnyttja ångerrätten samt meddela oss ditt faktura- och kundnummer. Du kan också använda det standardformulär för ångerrätt som Konsumentverket tillhandahåller. Du måste sedan skicka tillbaka varan till dinVitamin inom 14 dagar från det att du meddelade oss.

Återbetalning sker inom 14 dagar från det att returen mottagits eller från det att kvitto på returen uppvisats. Återbetalning sker på samma sätt som den ursprungliga betalningen.

För hygienkänsliga produkter som har plombering, skyddsplast eller dylikt gäller ingen ångerrätt om plomberingen/skyddsplasten är bruten. För att undgå minsta tvivel gäller ingen ångerrätt om påsen med tabletter har varit öppen.

För produkter som kommer tillbaka till dinVitamin i skadat eller väsentligt förändrat skick kan ett värdeminskningsavdrag göras på upp till 100 %.


9. Garanti
dinVitamin.com svarar för varornas beskaffenhet i enlighet med Konsumentköplagen (1990:932).

10. Felskrivningar m.m.
dinVitamin.com reserverar sig för eventuella felskrivningar på dinVitamin.coms hemsida. Bilderna på varorna avser att illustrera varorna, men återger inte nödvändigtvis varornas exakta utseende eller beskaffenhet. dinVitamin.com förbehåller sig rätten till att ändra samtlig information, inklusive men inte begränsat till, priser, tekniska specifikationer och produkterbjudanden, utan föregående avisering.

dinVitamin.com reserverar sig för slutförsäljning och förändringar i produktsortimentet.

Ovanstående gäller i den utsträckning som är tillåten enligt gällande konsumenträttslagstiftning.

11. Reklamationer
Som konsument har du tre års reklamationsrätt med undantag från varor som har kortare hållbarhet. Om du fått en felaktig eller fellevererad vara ber vi dig kontakta kundtjänst så att vi kan rätta till eventuellt fel. Transportkostnaderna för returfrakt och ersättningsleverans sker naturligtvis utan kostnad för dig.

För att du ska ha rätt att göra gällande ett fel på varan, felleverans, transportskada eller en vara som var trasig vid leveranstillfället måste du reklamera felet inom skälig tid (två månader) från det att felet upptäcktes eller borde ha upptäckts.

12. Force Majeure
Om part förhindras att fullgöra sina åtaganden av omständighet som part inte kunnat råda över såsom blixtnedslag, arbetskonflikt, eldsvåda, ändrad myndighetsbestämmelse, myndighets ingripande samt fel eller försening i tjänster från underleverantör på grund av omständigheter som angivits, ska detta utgöra befrielsegrund som medför framflyttning av tidpunkt för prestationen och befrielse från skadestånd och andra eventuella påföljder.

13. Vår behandling av dina personuppgifter
Alla personuppgifter som du lämnar till oss eller som vi får del av när du besöker vår hemsida eller köper våra produkter kommer att behandlas av oss i egenskap av personuppgiftsansvarig eller av våra samarbetspartners i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning och vår Personuppgiftspolicy.

Du kan komma att bli kontaktad av oss eller någon av våra samarbetspartners i marknadsföringssyfte efter att du handlat hos oss. Kontakt kan komma att ske via e-post, SMS, postala utskick eller på andra sätt.

För närmare information om hur vi hanterar dina personuppgifter, läs mer i vår Personuppgiftspolicy som du finner här.


14. Miljöansvar
dinVitamin.com värnar om miljön. Vi tillverkar det mesta möjliga i Sverige vilket innebär minsta transportpåverkan. Kartongen dina kosttillskott levereras i källsorteras som pappersförpackning. Plasten dina kosttillskott ligger paketerade i källsorteras som plast.

15. Tvist och lagval
På dessa villkor ska svensk rätt tillämpas. Eventuell tvist ska lösas av antingen Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige eller European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR).

Kontaktinformation

ARN:
https://www.arn.se/
Allmänna Reklamationsnämnden
Box 174
101 23 Stockholm

European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR):
https://ec.europa.eu/odr

16. Ändring av avtalsvillkoren
dinVitamin.com har rätt att ändra dessa avtalsvillkor från tid till annan. De villkor som anges på dinVitamin.coms hemsida när du beställer från dinVitamin.com gäller för den aktuella beställningen.

dinVitamin.com har rätt att ändra dessa avtalsvillkor även för prenumerantkunder. Det är därför viktigt att du som prenumererar regelbundet tar del av avtalsvillkoren. Ändringar av materiell betydelse, exempelvis sådana som berör priser, kostnader och leveranstider, ska dinVitamin.com informera dig om minst 30 dagar innan ändringen träder i kraft. Om du inte accepterar de ändrade villkoren har du rätt till upphörande genom meddelande till kundtjänst. Om du inte har sagt upp avtalet inom 30 dagar ska du anses ha accepterat de ändrade villkoren. Ändringar som inte är av materiell betydelse träder i kraft direkt. Du har alltid rätt att säga upp din prenumeration. Du kan också när som helst ändra produkt i prenumerationen.

17. Kontakt
dinVitamin.com är ett varumärke som ägs av iPiccolo AB som är registrerat med säte i Uppsala.
Org. nr 556712-5777
Momsregistreringsnummer: SE556712577701

Adress:
Box 23027
750 23 Uppsala
SVERIGE
Växel: 018-10 22 22
Telefontider: 9:00-16:00
E-post: info.se@dinVitamin.com
 

 

Vi använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse och ge dig en personligt anpassad sajt. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.  Läs mer